<<= Back Next =>>
You Are On Question Answer Bank SET 127

6351. V.P. Singh sworn in as seventh Prime Minister with Devi Lal as his Deputy.

Answer: 1989

6352. Nelson Mandela honoured with Bharat Ratna.

Answer: 1990

6353. Rajiv Gandhi is assassinated at Sriperum budur in Tamil Nadu.

Answer: 1991

6354. Maulana Azad posthumously awarded Bharat Ratna.

Answer: 1992

6355. Battle tank “Arjun” inducted into Indian Army.

Answer: 1993

6356. Panchayati Raj Act becomes operational.

Answer: 1994

6357. Morarji Desai, dies. Bombay becomes mumbai.

Answer: 1995

6358. Atal Behari Vajpayee becomes PrimeMinister on May 16 and resigns on May 28

Answer: 1996

6359. Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV-C1) is launched from Sriharikota (Andhra Pradesh).

Answer: 1997

6360. India’s second (May 11) and third (May 13) nuclear explosion at Pokhran.

Answer: 1998

6361. INSAT 2E was launched on April 3

Answer: 1999

6362. Bill Clinton visits India.

Answer: 2000

6363. GSLV D1 launches GSAT. Indian parliament attacked.

Answer: 2001

6364. Ms. Poornima Advani is appointed Chairperson of the National Commission for women.

Answer: 2002

6365. L.K. Advani is appointed Deputy Prime Minister.

Answer: 2003

6366. India becomes the first developing country to import LNG.

Answer: 2004

6367. India’s first rubber dam is installed across the Janjhavati river in Andhra Pradesh’s Vizianagaram district.

Answer: 2006

6368. Biggest Hotel

Answer: Oberai-Sheraton on the Shore of the Arabian Sea in South Bombay.

6369. Highest Mountain

Answer: Peak K2(8,611 meters)

6370. Largest Populated City

Answer: Mumbai

6371. Longest River (Flow in India)

Answer: Ganga (2510 Kilometers)

6372. Highest Waterfall

Answer: Gersoppa Waterfall, Karnataka, (830 feet)

6373. Largest Lake

Answer: Wular Lake, Kashmir

6374. Longest Electric Railway Line

Answer: Kolkata to Delhi

6375. Longest State (area)

Answer: Rajasthan (4,43,446 sq. kilometers)

6376. Largest State (population)

Answer: Uttar Pradesh (166,17, 921)-2001 census

6377. Longest River Bridge

Answer: Mahatama Gandhi Setu, Patna (5.75

6378. Highest Gateway

Answer: Buland Darwaja 54 meters (Fatehpur sikari, Agra)

6379. Wettest place or heaviest rainfall

Answer: Masinram (Meghalaya)

6380. Tallest Statue

Answer: Statue of Gomateshwar, Karnataka (47 meters high)

6381. Largest Tunnel

Answer: Jawahar Tunnel (J & K State), 11⁄2 kilometer., Banihal Pass)

6382. Largest Museum

Answer: Indian Museum, Kolkata

6383. Densest population

Answer: West Bengal (904 persons per sq. kilometers)

6384. Largest Zoo

Answer: Zoological Gardens, Alipur, Kolkata

6385. Largest Forest State

Answer: Asom

6386. Largest Road

Answer: Grand Trunk Road (2,400 kilometers)

6387. Largest Delta

Answer: Sunderban Delta (12,872 sq. kilometers)

6388. Largest Cave Temple

Answer: Ellora (Kailash Temples, Maharashtra)

6389. Largest Cantilever Span Bridge

Answer: Howrah Bridge (Kolkata)

6390. Highest Tower

Answer: Qutub Minar, Delhi

6391. Largest Mosque

Answer: Jama Masjid, Delhi

6392. Highest Straight Gravity Dam

Answer: Bhakra Dam

6393. Smallest State (area)

Answer: Goa

6394. Smallest State (population)

Answer: Sikkim

6395. Largest Desert

Answer: Thar (Rajasthan)

6396. Largest man-made lake

Answer: Govind Sagar (Bhakra)

6397. Largest Corridor

Answer: Rameshwaram Temple Corridor

6398. Largest Animal Fair

Answer: Sonepur Fair, Biha

6399. The number of west flowing rivers of Kerala?

Answer: 41

6400. “Who is the author of “”Kannuneerthulli”” ?”

Answer: Nalappattu Narayana Menon
<<= Back Next =>>
Terms And Service:We do not guarantee the accuracy of available data ..We Provide Information On Public Data.. Please consult an expert before using this data for commercial or personal use
DMCA.com Protection Status Powered By:Omega Web Solutions
© 2002-2017 Omega Education PVT LTD...Privacy | Terms And Conditions