<<= Back Next =>>
You Are On Question Answer Bank SET 61

3051. What was the name of Isaac Newton"s dog - caused fire in lab?

Answer: Diamond

3052. What is the worlds tallest grass?

Answer: Bamboo

3053. The Salk vaccine is used against what disease?

Answer: Polio

3054. Which country first used the fountain pen?

Answer: Egypt

3055. TAP is the national airline of which country?

Answer: Portugal

3056. Who was known as the Little Brown Saint?

Answer: Gandhi

3057. A skulk is a group of which animals?

Answer: Foxes

3058. What is the tenth letter of the Greek alphabet?

Answer: Ans: Kappa

3059. How many rings on the Olympic flag?

Answer: Five

3060. King Zog ruled which country?

Answer: Albania

3061. Which country grows the most fruit?

Answer: China

3062. Which car company makes the Celica?

Answer: Toyota

3063. Which company is owned by Bill Gates?

Answer: Microsoft

3064. Who wrote the Opera Madam Butterfly?

Answer: Puccini

3065. Broccoli belongs to what family of plants?

Answer: Cabbage

3066. The Mau Mau were terrorists in which country in the period of 1950-1960?

Answer: Kenya

3067. Which European country is divided into areas called Cantons

Answer: Switzerland

3068. The first Governor General of Independent India is:

Answer: Lord Louis Mountbatten

3069. Indian military operation in Kargil in 1999 was named

Answer: Operation Vijay

3070. The first Indian state formed on the basis of language:

Answer: Andhra pradesh

3071. Which is known as the “Heart and Soul” of the Indian Constitution?

Answer: Right to constitutional remedy

3072. The person who gave the call “Dilli Chalo”:

Answer: Subhash Chandra Bose

3073. Chairman of the Rajya Sabha is:

Answer: Vice President of India

3074. The district of Kerala which has no coast line:

Answer: Kottayam

3075. Wagamon hill station is situated in

Answer: Idukki

3076. Kerala Forest Research Institute is in:

Answer: Thrissur

3077. The Konkan railway has been constructed between

Answer: Mangalore and Mumbai

3078. Which ocean is nicknamed as “Herring Pond”?

Answer: Atlantic Ocean

3079. Fear of wild animals is a phobia called:

Answer: Agrizoophobia

3080. World Animal Welfare Day is on:

Answer: 43012

3081. The organ attacked by the disease AIDS:

Answer: Immune system

3082. The Blue colour of the sky is due to:

Answer: Scattering of light

3083. The instrument used to record the growth of plants:

Answer: Crescograph

3084. Gir Forest in India is in:

Answer: Gujarat

3085. World environment day is on:

Answer: 42891

3086. The lady known as the “Grand Old Lady of Indian Nationalism” is

Answer: Ms Annie Besant

3087. Periyar wild life sanctuary is situated in:

Answer: Idukki

3088. The Headquarters of SAARC is situated at:

Answer: Kathmandu

3089. The author of the biography “Wings of Fire”

Answer: A.P.J. Abdul Kalam

3090. The first Indian postage was released in:

Answer: 1854

3091. Who is called the “Second Ashoka”?

Answer: Kanishka

3092. Wild life Institute of India is situated at:

Answer: Dehradun

3093. Where was the first Sangam council held?

Answer: Madurai

3094. Who was the president of the first Sangam council?

Answer: Agastya Rishi

3095. What is known as ‘Ten Idylls’?

Answer: Pattupattu

3096. Which Indian bird or animal was widely exported during the Sangam Age?

Answer: Peacock

3097. Where was the central point or meeting point of Indo-Roman trade?

Answer: Alexandria

3098. During the Sangam Age what were known as small village assemblies?

Answer: Avai

3099. During the Sangam Age what were the spies known as during the Sangam Era?

Answer: Orrars

3100. Who was the most favourite God of the Tamils during the Sangam Age?

Answer: Murugan
<<= Back Next =>>
Terms And Service:We do not guarantee the accuracy of available data ..We Provide Information On Public Data.. Please consult an expert before using this data for commercial or personal use
DMCA.com Protection Status Powered By:Omega Web Solutions
© 2002-2017 Omega Education PVT LTD...Privacy | Terms And Conditions