<<= Back Next =>>
You Are On Question Answer Bank SET 133

6651. The oldest capital city in the world :

Answer: Damascus

6652. Most poisonous fish in the world :

Answer: Puffer fish

6653. Coldest place in the world :

Answer: Vostok,(Antarctica)

6654. Hottest planet in the world :

Answer: Venus

6655. Strongest natural fibre in the world :

Answer: Silk

6656. Lowest temperature in the world :

Answer: Absolute Zero (-273oC)

6657. Widest Bridge in the world :

Answer: Sydney Harbour Bridge

6658. Island continents in the world :

Answer: Antarctica and Australia

6659. Lowest mountains in the world :

Answer: Bheinna Bhaile

6660. Hottest region in the world :

Answer: North-West Sahara, Azisia (Libya)

6661. Fastest planet in the world :

Answer: Mercury

6662. Coldest planet in the world :

Answer: Neptune

6663. Widest Waterfall in the world :

Answer: Khone Falls

6664. Oldest Religion in the world :

Answer: Hinduism

6665. Slowest animal in the world :

Answer: Snail

6666. Heaviest Rainfall in the world :

Answer: Mawsynram (India)

6667. Driest place in the world :

Answer: Death valley (California)

6668. Hottest place in the world :

Answer: Azizia (Libya)

6669. Furthest planet (from the sun) in the world :

Answer: Neptune

6670. Shortest day in the world :

Answer: 43091

6671. Kangaroo is the National Emblom of

Answer: Australia

6672. Water Lilly is the National Emblom of

Answer: Bangladesh

6673. White Lilly is the National Emblom of

Answer: Canada, Italy

6674. Beach is the National Emblom of

Answer: Denmark

6675. Lily is the National Emblom of

Answer: France

6676. Corn Flower is the National Emblom of

Answer: Germany

6677. Lioned Capital is the National Emblom of

Answer: India

6678. Lion is the National Emblom of

Answer: Sri lanka, Sierra Leone

6679. Rose is the National Emblom of

Answer: UK, Iran

6680. Shamrock is the National Emblom of

Answer: Ireland

6681. Chrysanthemum is the National Emblom of

Answer: Japan

6682. Kiwi is the National Emblom of

Answer: New Zealand

6683. Crescent is the National Emblom of

Answer: Pakistan

6684. Eagle is the National Emblom of

Answer: Spain

6685. Elephant is the National Emblom of

Answer: Ivory Coast

6686. Lion with Crown is the National Emblom of

Answer: Luxembourg

6687. Golden Rod is the National Emblom of

Answer: U.S.A

6688. Secretary Bird is the National Emblom of

Answer: Sudan

6689. Bauhinia (orchid tree) is the National Emblom of

Answer: Hong Kong

6690. Baobab tree is the National Emblom of

Answer: Senegal

6691. Crescent and Star is the National Emblom of

Answer: Turkey

6692. Cedar tree is the National Emblom of

Answer: Lebanon

6693. The Soyombo is the National Emblom of

Answer: Mongolia

6694. Christopher Columbus (Italian) discovered ____________

Answer: America

6695. Vasco da Gama (Portuguese) discovered ____________

Answer: Sea route to India

6696. John Cabot (British) discovered ____________

Answer: New foundland

6697. Pedro Alvarez Cabral (Portuguese) discovered ____________

Answer: Brazil

6698. Robert Peary (USA) discovered ____________

Answer: North Pole

6699. Amundsun (Norway) discovered ____________

Answer: South Pole

6700. Ferdinand de Lesseps (Designed) discovered ____________

Answer: Suez Canal
<<= Back Next =>>
Terms And Service:We do not guarantee the accuracy of available data ..We Provide Information On Public Data.. Please consult an expert before using this data for commercial or personal use
DMCA.com Protection Status Powered By:Omega Web Solutions
© 2002-2017 Omega Education PVT LTD...Privacy | Terms And Conditions